ARUROGRAFIAARUROGRAFIA

.

.

Άρση ( Εξάλειψη) Προσημείωσης - Υποθήκης ΟΑΕΔ πρώην ΟΕΚ

Καταχώρηση 2019/02/14
Περισσότερα

ΑΑΔΕ : Οδικός Χάρτης για Μέτρα Αναγκαστικής Εκτέλεσης και Ποινικές Διώξεις σε Βάρος Οφειλετών Δημοσίου

Καταχώρηση 2018/12/19

Οδικό Χάρτη με διευκρινίσεις για τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης και τις ποινικές διώξεις που μπορούν να επιβληθούν σε βάρος οφειλετών του Δημοσίου περιλαμβάνει το επικαιροποιημένο «Εγχειρίδιο Ερωτήσεων – Απαντήσεων σε φορολογικά θέματα» που εξέδωσε η ΑΑΔΕ.
 
Ακολουθούν αναλυτικά οι ερωτήσεις αλλά και οι απαντήσεις που δίνει η Ανεξάρτητη Αρχή και πρέπει να γνωρίζουν όσοι έχουν οφειλές στην εφορία.

Περισσότερα

Οδηγίες Προφύλαξης Ανηλίκων από περιστατικά Αποπλάνησης και Ασέλγειας σε βάρος τους.

Καταχώρηση 2018/08/14

     Tο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας με τη συνδρομή των ψυχολόγων της Διεύθυνσης Υγειονομικού του Σώματος απευθύνει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες σε γονείς και παιδιά, με σκοπό την προφύλαξη των ανηλίκων από περιστατικά αποπλάνησης και ασέλγειας σε βάρος τους.'

    Οι ακόλουθες οδηγίες και περιγραφές αφορούν ενδείξεις πιθανής σεξουαλικής προτίμησης σε ανήλικους, χωρίς απαραίτητα να σημαίνει ότι κάθε τέτοιο χαρακτηριστικό αποτελεί απόδειξη ότι κάποιος είναι παιδόφιλος. Σε συνδυασμό, ωστόσο, με οποιαδήποτε «περίεργη» συμπεριφορά, θα πρέπει να κινήσει υποψίες:

Περισσότερα

The Process of Cadastre in Lefkada - New Regions to be registered

Καταχώρηση 2018/08/14

         Cadastre LefkadaCadastre LefkadaThe operation of the Cadastral Office in Lefkada starts in September 2018 and will concern the following regions: 

  
       Agios Ilias, Agios Nikitas, Agios Petros, Athani, Vassiliki, Vlycho, Vournikas, Dragano, Drimonas, Eglouvi, Exantheia, Episkopi, Kalamitsi.

       Kalamos, Kastos, Katochori, Komilio, Kontarena, Marantochori, Neochori, Nikoli, Poros, Syvros, Fteno, Haradiatika, Chortata.


        Those who have properties in the above areas are required to declare their properties from 28 October 2018 for a period of three months (for Greek residents) and six months (for foreigners).

 

        The property declaration- statement will be accompanied by documentary proof of ownership. (I.e. Notarial documents or court decisions or administrative acts or inheritances or published wills etc)


        Our Law Office undertakes all the legal procedure of filing and registering the property declarations- statements via collecting all the necessary documentation of your property titles with care and diligence so that your right of ownership be ensured legally in the Cadastral files and diagrams that will be electronically registered. 


        For foreigners- residents abroad the lawyer acts as a proxy by virtue of an official power of attorney.


        Contact us for further details: Our English Page - Link

 

        Λειτουργία νέου Γραφείου Κτηματογράφησης στη Λευκάδα :

        Ξεκινά η λειτουργία Γραφείου Κτηματογράφησης στη Λευκάδα από τον Σεπτέμβρη του 2018 που θα αφορά τις παρακάτω κοινότητες- περιοχές: 

Άγιος Ηλίας, Άγιος Νικήτας, Άγιος Πέτρος, Αθάνι, Βασιλική, Βλυχό, Βουρνικάς, Δράγανο, Δρυμώνας, Εγκλουβή, Εξάνθεια, Επισκοπή, Εύγηρος, Καλαμίτσι, Κάλαμος, Καστός, Κατωχώρι, Κομηλιό, Κοντάραινα, Μαραντοχώρι, Νεοχώρι, Νικολή, Πόρος, Σύβρος, Φτερνό, Χαραδιάτικα, Χορτάτα.

 

       Καλούνται όσοι έχουν ακίνητα στις ως άνω περιοχές να δηλώσουν τις ιδιοκτησίες τους από 28 Οκτώβρη 2018 και για διάστημα τριών μηνών (για τους κατοίκους εσωτερικού) και έξι μηνών (για τους κατοίκους εξωτερικού).
 

       Η δήλωση θα συνοδεύεται από αποδεικτικά δικαιολογητικά των τίτλων ιδιοκτησίας. (πχ. Συμβολαιογραφικά έγγραφα ή δικαστικές αποφάσεις ή διοικητικές πράξεις ή κληρονομητήρια ή διαθήκες δημοσιευμένες  κλπ)

       

         Το Δικηγορικό μας γραφείο αναλαμβάνει όλη την διαδικασία κατάθεσης των δηλώσεων με επιμέλεια και προσοχή στη συγκέντρωση όλων των δικαιολογητικών και αποδεικτικών των τίτλων ιδιοκτησίας σας καθώς και την μετέπειτα κατάθεσή τους.

         

        Για τους κατοίκους του εξωτερικού η κατάθεση μπορεί να γίνει δια πληρεξουσίου.

   

        Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες: H Ελληνική Σελίδα μας -Link. 

 

Το Εγκληματολογικό Μουσείο Αθηνών

Καταχώρηση 2018/03/15

 

Η καθηγήτρια τοξικολογίας και υπεύθυνη του Εγκληματολογικού Μουσείου Κα. Μαρία Στεφανίδου-Λουτσίδου μας ξεναγεί στον "απόκοσμο κόσμο" της Εγκληματολογίας:

 

Πέντε Εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα

Καταχώρηση 2018/01/26

Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας

Καταχώρηση 2018/01/26

 

Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.) αποτελεί αυτοτελή Κεντρική Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία υπάγεται απευθείας στον Αρχηγό του Σώματος. Είναι η Εθνική Εγκληματολογική Υπηρεσία της χώρας και διαθέτει σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό. Παρέχει σημαντική επιστημονική υποστήριξη και συνδρομή στο έργο, όχι μόνο της Αστυνομίας αλλά και όλων των Διωκτικών Αρχών και των Αρχών Επιβολής του Νόμου. Στεγάζεται σε σύγχρονο κτίριο στη συμβολή των οδών Λ. Αθηνών και Αντιγόνης 2-6

 

Ο Κώδικας Δικηγόρων & Ο Κώδικας Δεοντολογίας του Δικηγορικού Επαγγέλματος

Καταχώρηση 2017/04/08
Περισσότερα

Συνήγορος του Καταναλωτή: Κυρώθηκε ο Κώδικας Καταναλωτικής Δεοντολογίας

Καταχώρηση 2017/03/02

           Κυρώθηκε με προεδρικό διάταγμα, μετά από πρόταση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο Κώδικας Καταναλωτικής Δεοντολογίας ( Π.Δ. 10/2017  Α΄ 23 ).

           Για το σκοπό αυτό ο Συνήγορος του Καταναλωτή εξέδωσε την εξής διευκρινιστική ανακοίνωση:


          Κώδικας Καταναλωτικής Δεοντολογίας

           Κυρώθηκε με προεδρικό διάταγμα, μετά από πρόταση του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο Κώδικας Καταναλωτικής Δεοντολογίας (π.δ. 10/2017 Α΄ 23). Ο Κώδικας εκδόθηκε μετά από εισήγηση-πρόταση του Συνηγόρου του Καταναλωτή κ. Λευτέρη Ζαγορίτη και απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτή και Αγοράς. Προηγήθηκε ευρεία, ουσιαστική και παραγωγική διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και, κυρίως, με τις ενώσεις καταναλωτών και προμηθευτών στο ΕΣΚΑ υπό την προεδρία του Γ. Γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή κ. Αντ. Παπαδεράκη.

         Με τον Κώδικα θεσπίζονται, πέραν της κείμενης νομοθεσίας, για πρώτη φορά, αρχές και κανόνες που διέπουν τις σχέσεις μεταξύ των καταναλωτών και των προμηθευτών και των ενώσεών τους, καλύπτοντας το σύνολο των εμπορικών κλάδων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα και με δεσμευτική ισχύ. Με τον Κώδικα Καταναλωτικής Δεοντολογίας, ο οποίος αποσκοπεί στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης στην αγορά, μεταξύ άλλων δίνεται έμφαση:


        -    Στην υποχρέωση του προμηθευτή για πλήρη και ουσιαστική προσυμβατική ενημέρωση του καταναλωτή, η οποία περιλαμβάνει το σύνολο των κρίσιμων πληροφοριών που αφορούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες.

       -     Στο ότι οι Γενικοί Όροι των Συμβάσεων πρέπει να είναι σαφείς, απλοί, κατανοητοί και διαθέσιμοι εκ των προτέρων στον καταναλωτή.

       -     Στην καλύτερη εξυπηρέτηση του καταναλωτή, τόσο πριν από τη σύναψη της σύμβασης όσο και κατά ή μετά την κατάρτισή της, χωρίς μεγάλη αναμονή.

        -    Στην προστασία των προσωπικών δεδομένων, της υγείας και ασφάλειας των καταναλωτών.

        -    Στη διευκόλυνση και την προστασία των ατόμων με αναπηρίες και των κάθε είδους ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, αλλά και στην ίση μεταχείριση και ακώλυτη πρόσβαση όλων των καταναλωτών στα προϊόντα και τις υπηρεσίες.

        -    Επισημαίνεται ότι ο Κώδικας αναγνωρίζει υποχρεώσεις και για τους καταναλωτές και τις ενώσεις τους, τους οποίους αντιλαμβάνεται ως υπεύθυνους παράγοντες στη διαμόρφωση ενός υγιούς καταναλωτικού περιβάλλοντος.

       -     Ιδιαίτερη μέριμνα έχει ληφθεί σχετικά με την κατάρτιση των τραπεζικών συμβάσεων, όπου γίνονται σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της προστασίας του καταναλωτή.

        Στο πλαίσιο αυτό τα πιστωτικά ιδρύματα οφείλουν:


         -    Να χορηγούν υποχρεωτικώς στους καταναλωτές αντίγραφο του σχεδίου της δανειακής σύμβασης, εφόσον το ζητήσουν, προκειμένου να το μελετήσουν, έχοντας εύλογο χρόνο στη διάθεσή τους, έως την υπογραφή της, ώστε να μην ενεργούν υπό πίεση, όπως συνέβαινε έως τώρα, και να μπορούν να έχουν εξειδικευμένες συμβουλές πριν δεσμευθούν.


         -    Να διαθέτουν εξειδικευμένο και καταρτισμένο προσωπικό που παρέχει διαφανή, σαφή, κατανοητή και αξιόπιστη πληροφόρηση στους καταναλωτές, σέβεται τα προσωπικά τους δεδομένα και τους υποστηρίζει με ειλικρίνεια στη λήψη τεκμηριωμένης απόφασης για σύναψη ή μη σύμβασης με το πιστωτικό ίδρυμα.

          Με τον Κώδικα αναδεικνύεται, επίσης, η σημασία της διαμεσολάβησης και της εξωδικαστικής επίλυσης των καταναλωτικών διαφορών, την οποία οι ενώσεις προμηθευτών και καταναλωτών υποχρεούνται να προωθούν στα μέλη τους.


          Η παρακολούθηση της τήρησης του Κώδικα ανατίθεται στην Ανεξάρτητη Αρχή «Συνήγορος του Καταναλωτή», η οποία θα συντάσσει σχετική ετήσια έκθεση.

          Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο τον Κώδικα πιό κάτω:

 

 Ο Κώδικας Καταναλωτικής Δεοντολογίας ( Π.Δ. 10/2017  Α΄ 23 ) εδώ

 

 

 

"Αυτοκτονία στη Φυλακή. Πώς να την Προλάβω; "Οδηγός Πρόληψης Αυτοκτονιών

Καταχώρηση 2017/03/01

 

Περισσότερα

Το Αλφαβητάρι του Κρατουμένου

Καταχώρηση 2017/02/23

Οδηγός ΚρατουμένουΟδηγός Κρατουμένου

 

Ο οδηγός αυτός - κρατουμένου έχει σκοπό να ενημερώνει με τρόπο κατανοητό τον κάθε κρατούμενο  για τους κανόνες ασφαλούς συμβίωσης, καθώς και όσα δικαιούται και όσα υποχρεούται μέσα στη φυλακή.


«Το αλφαβητάρι του κρατουμένου» είναι ο οδηγός των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων των κρατουμένων που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης για τους «νεοεισερχόμενους» κρατούμενους.

Ο οδηγός αυτός έχει σκοπό να ενημερώνει με τρόπο κατανοητό τον κάθε κρατούμενο  για τους κανόνες ασφαλούς συμβίωσης, καθώς και όσα δικαιούται και όσα υποχρεούται μέσα στη φυλακή.

Οι πληροφορίες που περιέχονται αφορούν το δικαίωμα άδειας, την εκπαίδευση, τα αντικείμενα που επιτρέπονται ή απαγορεύονται στη φυλακή, την υφ’ όρον απόλυση, το «βραχιολάκι», την κατ’ οίκον έκτιση της ποινής, την απεξάρτηση, τα  μεροκάματα, τα επισκεπτήρια, τα πειθαρχικά παραπτώματα και τις ποινές τους, το ωρολόγιο πρόγραμμα της φυλακής αλλά και τις βασικές υποχρεώσεις του κρατουμένου.Ο  οδηγός έχει τη μορφή αλφαβηταρίου για να είναι εύκολος στη  χρήση του. Έχει γραφεί σε απλή γλώσσα, ενώ  είναι διαθέσιμος στα ελληνικά - στα Αγγλικά και στα Αλβανικά (θα ακολουθήσει η μετάφραση του σε γλώσσες που κατανοούν οι αλλοδαποί κρατούμενοι των φυλακών).

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, με «το αλφαβητάρι του κρατουμένου» η χώρα μας ανταποκρίνεται στην διεθνή υποχρέωση που προκύπτει από τους «ελάχιστους βασικούς κανόνες για τη μεταχείριση των κρατουμένων» των Ηνωμένων Εθνών (Κανόνες του Μαντέλα) του 2015 και τους «Ευρωπαϊκούς Σωφρονιστικούς Κανόνες» του Συμβουλίου της Ευρώπης του 2006 αλλά προβλέπεται και από το δικό μας Σωφρονιστικό Κώδικα.

Για την έκδοση αυτή εργάστηκαν στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης ενώ την εικαστική επιμέλεια και την έκδοση ανέλαβε το Εθνικό Τυπογραφείο και όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, με τον τρόπο αυτό «αφενός δεν απαιτήθηκαν πρόσθετες δαπάνες, αφετέρου αξιοποιήθηκαν ικανά στελέχη της σωφρονιστικής διοίκησης με γνώση και εμπειρία».

 

Ο Οδηγός Δικαιωμάτων και Υποχρεώσεων του Κρατουμένου είναι διαθέσιμος πιό κάτω σε Ηλεκτρονική Μορφή:

 

Ο Οδηγός Κρατουμένου στα Ελληνικά.

 

Ο Οδηγός Κρατουμένου στα Αλβανικά - Abetarja e të burgosurit të drejta dhe detyrime

 

Ο Οδηγός  Κρατουμένου  στα Αγγλικά-Prisoners rights and obligations

 

Αντισύλληψη - Άλλαξε τον Τρόπο που Σκέφτεσαι.

Καταχώρηση 2017/02/16

αντισύλληψηαντισύλληψηΕνημερώσου για τις νέες μεθόδους αντισύλληψης και προστάτεψε το σώμα σου.Προστάτεψε τον εαυτό σου.

Στην Ελλάδα ο ετήσιος αριθμός εκτρώσεων κυμαίνεται μεταξύ 100.000-150.000, με το 20-25% αυτών, δηλαδή έως και 40.000 εκτρώσεις περίπου, να αφορά νεαρά κορίτσια ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ των 16 ετών.

Άλλαξε τον τρόπο που σκέφτεσαι. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στους οποίους μπορείς να απευθυνθείς σε περίπτωση που θέλεις να αλλάξεις τον τρόπο αντισύλληψης που χρησιμοποιείς. Η μητέρα σου, οι φίλοι σου, ο σύντροφός σου και ο γιατρός σου βρίσκονται πάντοτε στη διάθεσή σου για να σε βοηθήσουν να κάνεις τη σωστή επιλογή. Υπάρχουν αρκετές παράμετροι που θα πρέπει να λάβεις υπόψη, πριν διαλέξεις τη μέθοδο που σου ταιριάζει, για αυτό μην νιώθεις ντροπή να μιλήσεις για το σεξ και την αντισύλληψη, δύο σημαντικά και αρκετά αλληλένδετα θέματα που - μεταξύ άλλων - αφορούν και στην υγεία σου.

 

Περισσότερα

Ο Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης 112

Καταχώρηση 2017/02/10

Ο Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης 112Ο Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης 112Ο Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης 112:
● Δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί σε 24ωρη βάση τους πολίτες σε περιπτώσεις που χρειαστούν βοήθεια.
● Σε όποια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης χρειαστείτε βοήθεια όπως π.χ. αστυνομίας, πυροσβεστικής, ασθενοφόρου EKAB ή λιμενικού καλέστε το 112.
● Στην τηλεφωνική κλήση θα απαντήσει αμέσως εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο μπορεί να επικοινωνήσει σε μια από τις κύριες ευρωπαϊκές γλώσσες.
● H κλήση στο 112 από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο, από τηλεφωνικό θάλαμο ή υπαίθρια τηλεφωνική συσκευή με κερματοδέκτη ή καρτοδέκτη είναι χωρίς χρέωση.
● Ο Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης 112 λειτουργεί και στην Ελλάδα για να εξυπηρετεί τους πολίτες που επισκέπτονται τη χώρα
● Ο αριθμός 112 λειτουργεί εντός της εμβέλειας οποιουδήποτε δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Δηλαδή ακόμη κι αν το δικό σας δίκτυο δεν λειτουργεί σε συγκεκριμένη τοποθεσία, μπορείτε να καλέσετε το 112 αρκεί να υπάρχει κάλυψη από άλλο δίκτυο.
● Λειτουργεί με κάρτα SIM ή χωρίς κάρτα SIM στο κινητό.

Περισσότερα

Πολυνομία και Κακονομία στην Ελλάδα.Η Νέα Έρευνα του διαΝΕΟσις.

Καταχώρηση 2016/07/07
ιατί υπάρχουν τόσοι πολλοί νόμοι στην Ελλάδα;  Και γιατί είναι τόσο κακογραμμένοι; 

Η νέα έρευνα της διαΝΕΟσις μελετά τα προβλήματα της πολυνομίας και της κακονομίας, τα αίτια και τις συνέπειές τους, και προτείνει λύσεις για να διορθωθούν.
 
H πολυνομία και η κακονομία είναι δύο πτυχές της διαδικασίας νομοθέτησης που έχουν άμεσες επιπτώσεις στην δημόσια διοίκηση, τη δικαιοσύνη και την οικονομία.
 
Η διαΝΕΟσις ανέθεσε στον Αναπληρωτή Καθηγητή του ΕΚΠΑ Δημήτρη Σωτηρόπουλο και τον υπ. Διδάκτορα του ΕΚΠΑ Λεωνίδα Χριστόπουλο να εκπονήσουν μία μελέτη που να χαρτογραφεί το φαινόμενο της πολυνομίας στην Ελλάδα και να προτείνει λύσεις για την αντιμετώπισή του.
 
 
 
 
 
 

Ιαβέρης: Τροχαία Ατυχήματα - Στους Ελληνικούς Δρόμους Συμβαίνει Γενοκτονία - Ένας πραγματικός Εμφύλιος.

Καταχώρηση 2016/07/07
 
Ελλάδα, 1960 - 2010.

Μέσα σε πενήντα χρόνια είχαμε περισσότερους από:
 
140.000 νεκρούς, 350.000 ανάπηρους, 150.000 ζωντανούς - νεκρούς και 2.000.000 τραυματίες.
 
Το χειρότερο όμως είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των νεκρών αφορά ηλικίες 15 ως 35 ετών !
 
Μιλάμε για Γενοκτονία.
 
Σκοτώνονται νέοι που βρίσκονται όχι μόνο στην πιο παραγωγική τους ηλικία.
 
Εκτός από αυτό βρίσκονται και στην αναπαραγωγική ηλικία.
 
Ποιος θα κάνει τα παιδιά;
 
Οι 70χρονοι; Οι 60χρονοι;
 
Άνθρωποι φεύγουν πριν κάνουν οικογένειες.Μιλάμε για μείωση πληθυσμού, μιλάμε για γενοκτονία που δυστυχώς δεν την αντιμετωπίζει κανένας καραγκιόζης.

'' Ιαβέρης ''
 

 

 

      

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"